Ton Rob het best bestand tegen de kou

Ton Rob uit Medemblik heeft de derde rit van de NeCap-Schelphorst competitie gewonnen. In ijskoude omstandigheden met gevoelstemperaturen rond de -10 was hij uiteindelijk de sterkste na 45 kilometer. In de laatste ronde verschalkte hij de rest van de kopgroep in een sterke sprint.

De winst van de derde rit is een primeur voor de renner van Salomo Bikes. Vorig jaar wist hij de competitie winnend af te sluiten na een sterke reeks podiumplaatsen maar winnen deed hij tot nu toe nog niet.

De geringe opkomst van 39 man had dus alles te maken met erbarmelijke omstandigheden op de koudste 17 maart ooit. Onder de afwezigen was ook klassementsleider Tijs Dekker van Alcmaria Victrix, die met zijn teamgenoten een trainingskamp belegde op Mallorca. Met de top van het klassement nog binnen kleine afstand was de kans groot dat er aan het einde van deze rit een nieuwe leider zou zijn.

Halverwege koers bestond de voorste groep nog uit een man of 15. Zij hadden voldoende ruimte om hun kansen uit te spelen waarop af en aan werd gedemarreerd. Dit leidde uiteindelijk tot de ontsnapping van Mike Tesselaar, Arjen Bos, Joris Blokker en Ton Rob. De tussensprint in ronde 10 voor het eind werd gewonnen door Joris Blokker waardoor hij zich in een sterke positie verschaft voor het klassement. De vier werkten aardig samen en konden uiteindelijk sprinten voor de winst waarin Ton Rob de sterkste was voor Joris Blokker en Arjan Bos.

De volledige top-10:
1. TON ROB
2. JORIS BLOKKER
3. ARJEN BOS
4. MIKE TESSELAAR
5. MARCEL SNIPPE
6. RUDY VRIEND
7. YARWIN VAN STRAALEN
8. BAS BERVOETS
9. SVERRE ESCHWEILER
10. NICK SLIJKERMAN

Fotoalbum Roberto Weber
NeCap-Schelphorst competitie 2018 na rit 3

-

Volg ons ook op

Ook interessant?