Trainingswedstrijden

Schelphorst competitie

Naast de jaarlijkse Meertour organiseert Stichting Meertour ook jaarlijks de Schelphorst competitie in Wieringerwerf. Deze trainingswedstrijden worden sinds 1989 verreden op het industrieterrein de Schelphorst in Wieringerwerf.

Inschrijven voor de rit van zaterdag 13 april kan via Google Forms, klik hier. 

Naast de jaarlijkse Meertour organiseert Stichting Meertour ook jaarlijks de Schelphorst competitie in Wieringerwerf.

Deze trainingswedstrijden worden sinds 1989 verreden op het industrieterrein de Schelphorst in Wieringerwerf. De eerste tien jaar op de zogenaamde kleine omloop en vanaf 1999 op de grote ronde. Vanaf dat moment is de Schelphorst opgestuwd in de vaart der volkeren.

Een deelnemersveld van rond de 100 renners is tegenwoordig geen uitzondering. Het succes van deze trainingswedstrijden zit in de eenvoud van de route. Geen haakse bochten, zodat je snel kunt volgen en ook de minder goden zich ‘wielrenner’ voelen.

‘Meedraaien in de koffiemolen’, kopte het Noord Hollands Dagblad een aantal jaren geleden. En zo is het!

  • Deelname aan de Schelphorst competitie kost 4 euro per keer.
  • De minimum leeftijd is 14 jaar en daarnaast moet je in het bezit zijn van tenminste een basislicentie van de KNWU. Deze kan je aanschaffen via deze website.
  • Tevens is het vanaf 2024 verplicht om met een transponder te rijden. Heb je deze niet (mee) dan kan je deze bij ons huren op de kar.


Startlocatie: Ter hoogte van Schelphorst 5, 1771 SL Wieringerwerf