Jaap Dudink wint en verkleint het gat met leider Weijers

Wie op zaterdagmiddag de derde rit van de Schelphorst competitie heeft gezien, zal het unaniem eens zijn: Leroy Weijers is in bloedvorm. Door een koude westenwind en de voorspelde buien tijdens de koers was de opkomst niet groot, maar de deelnemers maakten er een mooi gevecht van. Leroy Weijers, leider in het klassement, was voor de derde keer op rij aanwezig en krijgt duidelijk vleugels van de gele trui.

Na een twijfelachtige openingsfase nam hij na 6 ronden het heft in handen en kwam solo op kop te liggen. Met de tussensprint in het verschiet had hij maar 1 optie: doorrijden. En dat lukte want ronde na ronde breidde de sterke renner zijn voorsprong uit tot maximaal 28 seconden. De achtervolging was niet altijd even soepel, maar met name de mannen van West-Frisia en Fix-my-Body probeerden het gat met de eenzame leider te dichten. Dit lukte uiteindelijk pas na de tweede tussensprint toen Weijers al 35 minuten op kop had gereden.

Wat volgde was een sleutelmoment in de koers. De grote groep spatte in tweeën waarna de ban was gebroken. De eerste groep van 10 man sterk wist vooruit te blijven en een ruime voorsprong te pakken op de achtervolgers, waar de krachten wegvloeiden. In de kopgroep zaten naast de klassementsleider ook Kay Blokdijk en Jaap Dudink, beide op een kleine achterstand van de leider (nummer 2 Bink Burger was helaas afwezig). In de slotfase was het opnieuw Weijers die er in zijn eentje vandoor ging, maar dit keer ging het feestje niet door. Jaap Dudink bleek uiteindelijk de sterkste in de sprint waarmee hij belangrijke punten pakte voor het klassement en het gat op de nummer 1 verkleint tot 5 punten.

De volledige uitslag en tussenstand in het klassement is te vinden op deze pagina: https://www.stmeertour.com/uitslagen/

Let op: zaterdag 30 maart is geen wedstrijd in verband met het Paasweekend.

Foto: René Weijers (Stamina.pictures)

SPONSOR

Volg ons ook op

Ook interessant?