Eerste rit is een prooi voor Leroy Weijers

Afgelopen zaterdag 9 maart was de aftrap van de Schelphorst competitie. Met een heerlijk voorjaarszonnetje wisten de renners het vertrouwde trainingsrondje gelukkig weer te vinden. De organisatie zorgt dit jaar voor een upgrade met chipregistratie en voorinschrijving. Dit helpt ons met het verwerken van de uitslag en het upgraden van de wedstrijd.

De competitie telt dit jaar 6 ritten op de Schelphorst en een ‘Grande Finale’ op zaterdag 25 mei in Middenmeer. Deze laatste wedstrijd noemen wij de MiddenMeertour 2024.

De wedstrijd begon om 16u00 met 40 renners en de 2 tussensprints zorgde voor wat ontsnappingspogingen. Leroy Weijers (vorig jaar winnaar van de 2de en 3de rit) probeerde het meerdere malen en ook de mannen van FixmyBody CyclingTeam waren actief om een gunstige koerssituatie te forceren. Dit lukte aardig doordat zij bij beide tussensprints wat konden mee sprokkelen.

De grote man van de wedstrijd was echter (opnieuw) Leroy Weijers. Nadat hij al de eerste tussensprint had gewonnen wist hij 2 ronden voor het eind te ontsnappen uit het peloton. Bij het ingaan van de laatste ronde was de voorsprong opgelopen tot 22 seconden op de eerste achtervolgers. In de 1,5 kilometer die volgde kwam zijn ruime marge niet meer echt in gevaar. Achter Leroy eindigde Stijn Vlieland op de tweede plek en Patrick Hoefakker op de derde plek.

Leroy Weijers zal logischerwijs ook de eerste drager van de leiderstrui zijn op zaterdag 16 maart.

De volledige uitslag en de tussenstand van het klassement staat op de pagina Uitslagen. Hier is ook meer informatie te vinden over de puntentelling.

Inschrijven voor de tweede rit is ook al mogelijk via ons inschrijfformulier.

Bron foto: Réne Weijers (Stamina Pictures)

-

Volg ons ook op

Ook interessant?