Vooruitblik Meertour 2018

Morgen start dan eindelijk de 32ste editie van de Meertour. Na maanden van voorbereiding zal om 15:30 het startschot worden gegeven aan AGW-BHK die de ploegentijdrit in Slootdorp aftrappen. Een enorm spannende dag voor zowel renners als organisatie omdat de ploegentijdrit nieuw is in het programma! Vandaag blikken we vooruit naar het programma, de deelnemers en andere leuke feitjes & weetjes.

Deelnemers:
Op deze deelnemerslijst van de Meertour zijn alle renners en ploegen te vinden die meedoen aan de meerdaagse wielerkoers. Op onze Facebook pagina hebben we een winactie georganiseerd waarbij Joris Blokker van Thaam Dam Cycling als grote favoriet wordt getipt. Grootste uitdagers zullen uit verrassende hoek kunnen komen door de deelname van teams buiten Noord-Holland. Zo is Joakim Zuidema van WV Otto-Ebbens zeer goed in vorm, net als teamgenoot Cor Visser. Ook Heini Koornberg van WV Hanzerenners is een belangrijke component en zijn we trots op de deelname van oud-prof Leon van Bon (Magazine Fiets), die ongetwijfeld weer een leiderstrui zou willen winnen. Favorieten uit de regio zijn naast Blokker onder andere Tijs Dekker (Alcmaria Victrix), Ruud Slagter (AGW-BHK) en Rudy Vriend (Klein Keppel).

De gemiddelde leeftijd van de deelnemers is 32 jaar met Mike Kes van WV Beet-It Volendam als jonste met 18 jaar en Volkert Meinsma (Kolkman-Pro Salton) als oudste met 53 jaar.

Programma:
Ons programma puilt ook dit jaar weer uit voor wielerspektakel voor jong en oud op elk niveau. Naast het programma voor de wedstrijd hebben we op zaterdag ook een Dikke Banden Race voor de jeugd op zaterdag en een Funklasse wedstrijd voor de recreanten op zondag.

De ploegentijdrit start zoals gezegd op donderdag om 15:30 in Slootdorp. De startlijst kan je hier vinden! Leuk feit is dat het winnende team een 3 gangen diner cadeau krijgt bij Café bij de Buren die op 11, 12 of 13 mei is te nuttigen.

Ons programma is hier te vinden. Voor de Dikke Banden Race en de Funklasse wedstrijd kan je je nog inschrijven!

RondeMiss:
Miss Meertour dit jaar is Lotte van Steden uit Wieringerwerf die vier dagen lang het visitekaartje is van het evenement.  Op dit moment zit zij in haar laatste jaar van de opleiding  verkoopspecialist in Heerhugowaard. Ze werkt nu al bijna drie jaar als verkoopmedewerkster bij Deen Supermarkten achter de bloemenbalie. Voetballen bij DWOW is haar hobby nummer één sinds dat ze 10 jaar was.

Sponsoren:
Onze sponsoren zorgen voor een bijzonder belangrijke bijdrage van de Meertour. Zonder hen zouden we het niet kunnen bolwerken en daarvoor kunnen wij ze niet genoeg bedanken. Onze sponsoren zijn te vinden op de sponsorpagina van de Meertour.

Interactief:
De Meertour is dit jaar te volgen via een liveticker op onze site. Deze zal morgen worden geactiveerd en worden bijgehouden door het secretariaat. Onze Facebook pagina staat vol met leuke items en op Instagram worden door het bestuur de hele dag door “stories” gemaakt. Ons evenement is te taggen via @stmeertour of #meertour2018. Zorg voor leuke feed om te delen hoe jij het evenement beleeft!

Programmaboekje:
Het programmaboekje dit jaar is uitgedeeld aan de bewoners aan het parcours in Wieringerwerf. Een digitale versie is ook beschikbaar in PDF! Klik op deze link om die te bekijken. Hierin staan alle routes op een rij en zijn er leuke vouchers beschikbaar voor zondag 13 mei.

-

Volg ons ook op

Ook interessant?