Nu ook jongerenklassement in de RaboMeertour

De RaboMeertour is een vierdaags wielerevenement voor amateurs en sportklasse-licentiehouders. Dit jaar zal alweer de 29ste RaboMeertour plaatsvinden.  Deze uit verschillende onderdelen bestaande wielerwedstrijd vindt plaats van 14 mei tot en met 17 mei in Slootdorp, Middenmeer en Wieringerwerf.

Het bestuur van Stichting Meertour heeft besloten te starten met een jongerenklassement. Renners onder de 25 zullen strijden voor de witte trui, welke gesponsord wordt door ProSalton. De puntentrui, welke voorgaande jaren werd gesponsord door Prosalton, is vanaf dit jaar in handen van internetbureau iDOTMEDIA uit Heerhugowaard.

De 29ste RaboMeertour begint zoals altijd op Hemelvaartsdag met een proloog en de eerste etappe: Slootdorp-Slootdorp. Op vrijdag volgt de etappe Middenmeer-Middenmeer, waarna er een A en B klassement zal worden opgemaakt. Dit keer zal er  geen ploegentijdrit plaatsvinden op de zaterdagochtend. Op de zaterdag zal dus alleen het A en B criterium en de Dikkebandenrace plaatsvinden in Middenmeer.

Op de laatste dag volgt de individuele tijdrit waar het klassement meestal haar uiteindelijke vorm zal krijgen. In het afsluitende criterium op de Brinkweg in Wieringerwerf zullen de renners hun laatste kilometers maken. Daarnaast is er een demonstratie van de ATB-clinic voor de jeugd. Net als vorig jaar zal op zondag ook de funklasse plaatsvinden. Deze wedstrijd is voor basis- en sportklasse-licentiehouders. Renners met een basislicentie rijden 10 rondes van 1,8 km en renners met een sportklasse-licentie rijden 15 rondes.

Meer informatie? Klik dan hier.

-

Volg ons ook op

Ook interessant?