WV Hanzerenners met twee ploegen aan de start

In 2017 stonden de Hanzerenners al met een ploeg aan de start maar in de 32ste editie van de Meertour mogen we zelfs twee ploegen verwelkomen. De wielervereniging uit Zwolle kent een brede selectie met amateur en sportklasse renners en begint met twee sterke opstellingen aan de ploegentijdrit op donderdag 10 mei.

Afgelopen jaar maakte de ploeg al indruk door aanvallend te koersen met als hoogtepunt de ontsnapping van Simon Broekhuis in de tweede etappe, Middenmeer-Middenmeer. Daarin greep hij net naast een podiumplek maar liet wel zien dat de renners uit Zwolle niet zonder ambitie naar Noord-Holland waren vertrokken.

Uiteindelijk kon de ploeg dankzij Kamiel Vleeming ook nog aan de champagne. Hij won de individuele tijdrit op de vierde dag. Door zijn tijdsverlies in de waaieretappe op de tweede dag was het eindpodium uit zicht en belandde hij uiteindelijk op een 12de plek in het eindklassement. Twee plekken boven Kamiel vonden we Heini Koornberg in de eindrangschikking en sloot daarmee de top 10 van de Meertour af.

Dit jaar bestaat de selectie dus in totaal uit 8 renners. Met een overnachting bij Meertour-sponsor Camping Land uit Zee pakken ze het dit jaar serieus aan. De renners die wij op 10 mei terug zien zijn:

Heini Koornberg
Kamiel Vleeming
Job Broekhuis
Jurry van der Woude
Jan Steller
Remy Reints
Pim Poortinga
Arjan Prinsen

-

Volg ons ook op

Ook interessant?