Ton Rob winnaar Necap-Schelphorst competitie 2017

De NeCap-Schelphorst competitie 2017 is winnend afgesloten door Ton Rob van Salomo Bikes. Hij was de afgelopen 10 weken de meest constante renner die op industrieterrein Schelphorst in Wieringerwerf was te vinden. De organisatie Stichting Meertour spreekt van wederom een succesvolle editie waarbij meer weer eens te meer duidelijk werd dat wielrennen leeft in de noordkop.

Op 4 maart begon de competitie waarbij elke zaterdagavond wordt gestreden voor de te verdienen punten. De renner die leider in het klassement is krijgt de symbolische leiderstrui die sinds dit jaar wordt gesponsord door Bioracer. Met wekelijks een grote opkomst is de diversiteit groot en met 8 verschillende dagwinnaars was het uitermate spannend in de kop van het klassement. Waar Joris de Boer ijzersterk de reeks van start ging was het eventjes stuivertje wisselen met Mike Tesselaar. Tesselaar, de winnaar van vorig jaar, is altijd sterk in Wieringerwerf en dankzij 3 maal een tweede plaats legt hij ook beslag op de tweede plaats in het klassement. Martijn Lust uit Hippolytushoef won de tweede rit en zag zijn positie in het klassement verbeteren naarmate de competitie vorderde, hij eindigt uiteindelijk op de derde plek. Joris de Boer zakte, ondanks twee zeges, weg in het klassement vanwege zijn combinatie met triatlon wedstrijden. Hij moest daardoor een aantal keer de competitierit overslaan en dat blijkt funest voor de podiumplekken. Desalniettemin heeft hij zijn visitekaartje afgegeven voor de aanstaande Meertour.

Winnaar Ton Rob uit Medemblik won geen rit maar pakte na een vierde plek in de zevende rit wel de leiderstrui. Met acht uitslagen in de top-10 was hij zonder twijfel de meest constante renner. “Een zeer knappe prestatie en vooral mooi dat een renner zo vaak onze wedstrijd op zaterdagavond bezoek” klinkt het vanuit de organisatie. “Renners als Rick van Breda en Joris Blokker rijden ook af en toe mee, je merkt dat zij dan verreweg de sterkste zijn en daar valt bijna niet tegenop te boksen. Het is jammer dat zulke renners niet echt mee kunnen strijden voor het klassement, maar met een druk eliteprogramma is dat uiteraard te begrijpen.” De organisatie zag het aantal nieuwkomers en vrouwelijke deelneemsters stijgen, iets wat zeker wordt toegejuicht. Misschien is het voor hen soms lastig om in het peloton te blijven maar dit is een parcours waar je wel snel het tempo kan proberen te volgen. “Het verschil is groot tussen een sterke amateur of een nieuwkomer maar we willen een breed publiek blijven trekken. We hebben zelfs een aantal renners onder de 16 bij de inschrijving gehad, helaas zijn zij te jong om te starten maar we zien ze graag in de toekomst terug.”

De prijsuitreiking van de NeCap-Schelphorst competitie wordt gehouden op 28 mei in Café de Buren te Wieringerwerf. Dit zal worden gecombineerd met de huldiging van de winnaars van de Meertour.

-

Volg ons ook op

Ook interessant?