Tibor Zwaan in vorm voor Meertour, podium ongewijzigd

Zaterdag 28 april stond alweer de laatste rit van de NeCap-Schelphorst competitie op het programma. Waar de eindwinnaar al bekend was met Joris Blokker van Thaam Dam Cycling waren de renners daarachter nog allerminst zeker van een podiumplek. Het eindklassement van de voorjaarscompetitie in Wieringerwerf is daardoor tot de laatste rit nog spannend.

Hoewel het overdag nog regenachtig weer was bleek het een uur voor de start behoorlijk op te knappen. De renners profiteerde daardoor van een droog wegdek en kon er volop worden gekoerst over 45 ronden. De eerste schermutselingen leidde in het begin van de koers niet direct tot een kansrijke kopgroep. Renners die actief waren kwamen voornamelijk uit de ploeg van Thaam Dam Cycling en Kolkman Pro-Salton. Barry Dam, vijfde in het klassement, was duidelijk op zoek naar de punten om het gat naar het podium te dichten. Op het moment dat het peloton bijeen was sloop Tibor Zwaan er van tussen om de premiesprint op zijn naam te schrijven. Niet lang daarna ontstonden er diverse groepen verspreid over het parcours. Nadat er ronden lang hard werd gekoerst ontstond er een omvangrijke kopgroep van 16 man met daarbij enkele kanshebbers op de dagzege zoals Bas Bervoets, Barry Dam en Dennis Haanstra. De tussensprint werd gewonnen door Barry Dam maar daarmee verstoorde de samenwerking in de kopgroep. Het peloton rook zijn kans en dichtte het gat naar de kopgroep met nog 12 ronden te gaan.

De finale van de koers werd ingeleid door een sterke demarrage van Cas Bommer, Sonny en Jermo Agema, Marcel van der Oord en Tibor Zwaan. Het peloton twijfelde te veel waardoor het gat in de laatste ronde nog steeds zo’n 10 seconde was. Bij het uitkomen van de laatste bocht had Tibor Zwaan van Klein Keppel nog voldoende snelheid om solo over de finish te komen. Dennis Haanstra kwam net te laat en sprintte naar een tweede plek voor Martijn Lust. Barry Dam werd vijfde waardoor hij net te kort kwam voor het podium in het klassement.

Speciale vermelding na de koers was er nog voor Bart Steenman en Nick Slijkerman omdat beide renners alle acht de wedstrijden aanwezig waren. De huldiging van de top-3 in het eindklassement (Joris Blokker, Bas Bervoets en Ton Rob) vindt plaats op 13 mei om 18:00 in Wieringerwerf.