Thaam Dam Cycling maakt de dienst uit op de Schelphorst

De zevende rit van de NeCap-Schelphorst competitie zal de boeken in gaan als de rit waarin Joris Blokker definitief winnaar is geworden van het klassement in 2018. De leidende positie van de 24-jarige renner uit Wieringerwerf kon hem theoretisch nog worden afgenomen door teamgenoot Bas Bervoets maar al voordat het startschot klonk kon die theorie de prullenbak in. Bas Bervoets was afwezig en Joris Blokker hoefde daardoor alleen nog maar te finishen. Spannend was dat nog wel want Joris arriveerde op het allerlaatste moment toen het peloton al klaar stond voor vertrek. Uiteindelijk kwam het allemaal goed en werd rugnummer 26 opgespeld.

Aan de start stond een compact peloton met veel deelnemers van de aankomende Meertour. Zo zagen we onder andere Ton Rob, Sam Boon en Ruud Slagter van AGW-BHK. Zij maakten er een bijzonder goede trainingswedstrijd van zou later blijker. Ook aanwezig was een grote groep van Kolkman-Pro Salton met Volkert Meinsma, Michel Dekker en Cas Bommer uit de Meertour selectie. Die laatste 2 sprongen direct na de start weg met Barry Dam uit Hoogwoud. Toeval was het niet dat Dam in de kopgroep zat, zijn ploeg Thaam Dam Cycling kwam vandaag ook met de voltallige selectie voor de Meertour en was tevens in het nieuw gekleed. De sponsor, poeliersbedrijf Thaam Dam, is nu duidelijk te herkennen en zou tijdens de rit veelvuldig te zien zijn.

Nadat de drie werden teruggepakt was er eventjes rust in het peloton. Ruud Slagter probeerde duidelijk zijn tijdritcapaciteiten te trainen door lang op kop te sleuren van de groep. Bij de korte uitlooppogingen waren ook Mike Tesselaar en Nick Slijkerman van Klein Keppel actief, helaas hadden zij geen antwoord op de demarrage van Kay Blokdijk, Ton Rob, Ivan Beerepoot en (opnieuw) Barry Dam. Deze aanval vond plaats na 10 ronden en het gat werd direct geslagen. Helaas voor Blokdijk moest hij na een aantal ronden afhaken toen de inspanning te groot werd.

Daarachter was er lange tijd geen samenwerking. Met de renners van drie grote ploegen vooraan was het op de individuen aangewezen en wie anders dan Marcel Snippe kan je om dat klusje vragen. De winnaar van de Meertour in 1997 gooide het tempo de lucht in wat een breukje in het peloton tot stand bracht. In totaal 8 man, met daarbij klassementsleider Joris Blokker, werkten goed samen en konden daardoor al snel de aansluiting maken met de kopgroep. Bij de samensmelting werd de balans opgemaakt en zagen we 2 man van AGW-BHK, 4 man van Kolkman-Pro Salon, 4 man van Thaam Dam Cycling, Marcel Snippe en Martijn Lust. Deze sterke kopgroep was duidelijk te snel voor het peloton en zij konden onbedreigd voor de etappewinst rijden.

Acht ronden voor het einde waagden Ton Rob, Sander Koomen, Barry Dam en Nico van Langen een aanval vanuit de kopgroep. Het verschil liep in een mum van tijd op van 10 seconden tot 30 seconden. Het tweetal van Thaam Dam Cycling hielt het onder controle en speelde het overtal goed uit. Sander Koomen wist in de laatste ronde weg te springen bij de andere drie en kwam daardoor winnend over de streep voor Ton Rob en Barry Dam (strijdlustigste renner van de dag!). Nico van Langen eindigde op een zeer verdienstelijke vierde plek voor Joris Blokker, die in de laatste ronden nog weg reed uit de achtervolgende groep. Juichend kwam hij over de streep als winnaar van het eindklassement in de NeCap-Schelphorst competitie. Zijn dominante en aanvallende manier van rijden werd wekelijks beloond met de nodige punten en daardoor is er geen twijfel mogelijk dat hij de verdiende winnaar is het klassement.

1. SANDER KOOMEN
2. TON ROB
3. BARRY DAM
4. NICO VAN LANGEN
5. JORIS BLOKKER
6. SAM BOON
7. IVAN BEEREPOOT
8. MARTIJN LUST
9. MARTIN HOEFAKKER
10. PATRICK HOEFAKKER

NeCap-Schelphorst competitie 2018 na rit 7

Fotoalbum Roberto Weber

 

 

-

Volg ons ook op

Ook interessant?