Sverre Eschweiler debuteert voor HRTC DOK met ritwinst

Het debuut van Sverre Eschweiler in de kleuren van HRTC DOK heeft de man uit Den Burg (Texel) kunnen bekronen met winst in de eerste rit van de NeCap-Schelphorst competitie. In de massasprint die na 37,5 kilometer onvermijdelijk was bleek Eschweiler veruit de sterkste en daardoor is hij ook de eerste leider van het klassement met de leiderstrui als prijs.

De voorjaarscompetitie die over 8 wedstrijden gaat begon afgelopen zaterdag om 17u30 op het industrieterrein in Wieringerwerf. Maarliefst 81 wielrenners stonden aan de start om de eerste ronden van het nog prille seizoen af te werken. De wedstrijd werd verreden over 25 ronden van in totaal 37,5 kilometer met een behoorlijke koerstempo van gemiddeld boven de 44 km/h.

Mede door het hoge tempo in het peloton was het moeilijk om een gat te slaan met het peloton. Een enkeling lukte dit en met name Joeri van der Tuin, Stijn Appel en Bram Kras waren actief door hun aanvallende tactiek. Met de premiesprint in aantocht halverwege de koers waren er 3 man met een voorsprong van 10 seconden. Stijn Appel kreeg Mike Tesselaar en Eric Peet mee in de aanval en zij verdeelden de eerste premies van de rit.

Lang duurde uitlooppoging niet door het werk van West-Frisia en Thaam Dam Cycling, laatstgenoemde ploeg heeft dit jaar een bredere selectie en staat inmiddels met 2 ploegen ingeschreven voor de Meertour. Vandaag waren hun pijlen gericht op sprinter Bas Bervoets om zo de eerste leiderstrui binnen te halen. Onder andere Barry Dam en Tibor Zwaan hielden het tempo hoog in het peloton om niemand te laten ontsnappen.

Nadat Joeri van der Tuin een aantal ronden alleen aan de leiding reed was het in de slotfase wederom Stijn Appel die de aanval koos. Hij hielt zijn aanval een aantal ronden lang vol maar werd in de laatste kilometer toch bijgehaald door het aanstormende peloton. In een spannende sprint was het uiteindelijk Sverre Eschweiler van HRTC DOK die duidelijk de sterkste was. Met een verschil van 2 fietslengtes won hij voor Bas Bervoets en Tibor Zwaan van Thaam Dam Cycling. Tijs Dekker, winnaar van de eerste rit in 2018 eindigde op de vierde plek en blijft daardoor een kandidaat voor de eindwinst.

De organisatie is blij met de grote opkomst en nodigt allen weer uit voor zaterdag 9 maart. De wedstrijd zal dan gaan over 45 kilometer (30 ronden).

De volledige top 10:
1. Sverre Eschweiler
2. Bas Bervoets
3. Tibor Zwaan
4. Tijs Dekker
5. Joeri van der Tuin
6. Stefan van Spengen
7. Perry Wit
8. Jeroen Duijn
9. Raymond Bakker
10. Mike Tesselaar

Tussenstand NeCap-Schelphorst competitie 2019 na rit 1
Fotoalbum rit 1 door Roberto Weber

-

Volg ons ook op

Ook interessant?