Start NeCap-Schelphorstcompetitie 2017

Stichting Meertour organiseert op zaterdag 4 maart in samenwerking met NeCap Pallets & Kisten Wieringerwerf de eerste rit van de Schelphorstcompetitie. Deze competitie is inmiddels een vertrouwd beeld op de wielerkalender in de kop van Noord-Holland en trekt wekelijks tientallen wielrenners naar Wieringerwerf. Het succes van de trainingswedstrijden is te danken aan sponsor NeCap die het evenement al geruime tijd een warm hart toedraagt.

Reden dat renners naar de Schelphorst trekken is het opdoen van wedstrijdritme op het brede parcours van het industrieterrein. Iedere renner met een (basis)licentie vanaf de junioren is welkom en de afstand wordt per week verlengd. Ideale omstandigheden om fysiek sterker te worden en te wennen aan het peloton nu het nieuwe seizoen voor de deur staat.

Ook dit jaar hoopt de organisatie weer een stijgende lijn te zien in de opkomst na het recordjaar 2016. Destijds kon de schelphorstcompetitie rekenen op meer dan 200 renners uit diverse categorieën met als eindwinnaar Mike Tesselaar. De competitie kent een puntenklassement waarbij je uitslag per rit bepalend is voor het aantal punten dat je toegekend krijgt. Het is dus niet alleen belangrijk om zo vaak mogelijk aanwezig te zijn maar ook regelmatig in de top 10 te eindigen om aanspraak te maken op de leiderstrui.

De wedstrijden starten wekelijks om 17:30 uur bij NeCap te Wieringerwerf.
Deelname per rit kost € 3,00 en is toegankelijk voor ieder (basis)licentiehouder vanaf de junioren.

Klik hier voor de uitslagen.

-

Volg ons ook op

Ook interessant?