Programma NeCap Schelphorst competitie bekend

Op 3 maart is de start van de NeCap-Schelphorst competitie in Wieringerwerf. De wekelijks op zaterdag georganiseerde wielerwedstrijd is al jarenlang een opwarmer voor de Meertour die dit jaar op 10 mei begint. Dit jaar hebben we besloten om de competitie in te korten met 2 wedstrijden en daardoor kunnen de renners rekenen op 8 wedstrijden. Reden voor het inkorten van de competitie is de vroege start van de Meertour en het vervallen van de rit op zaterdag 31 maart in verband met het paasweekend.

Wekelijks zijn er punten te behalen voor het eindklassement en kan de leider van het klassement rekenen op een leiderstrui van Bioracer en eervolle vermelding. Eindwinnaar van vorig jaar Ton Rob werd destijds gehuldigd tijdens de feestelijke prijsuitreiking van de Meertour in Wieringerwerf. In 2018 hoopt de organisatie wederom een grote groep wielrenners naar het industrieterrein in Wieringerwerf te trekken. Het brede parcours biedt voldoende ruimte voor een groot peloton en is daarom in trek bij renners van onder andere Govers DOK, Kolkman, AGW-BHK, Klein Keppel, West-Frisia en Alcmaria Victrix.

Deelname aan de wedstrijd is toegankelijk voor renners met een basislicentie vanaf 16 jaar en kost 3,- euro per rit. Aanvang van de wedstrijd is 17:30 en bevat de volgende data: 3/3, 10/3, 17/3, 24/3, 7/4, 14/4, 21/4 en 28/4.

Let op: zaterdag 31 maart is er geen wedstrijd in verband met Pasen.

-

Volg ons ook op

Ook interessant?