Niek Hoornsman pakt volle buit na lange ontsnapping.

De tweede rit van de NeCap-Schelphorst competitie werd zaterdagavond verreden over een totale afstand van 45 kilometer. Leider in het klassement was Sverre Eschweiler nadat hij een week eerder de massasprint won. Vlak voor de start was het parcours nog onbegaanbaar door een grote hoeveelheid gevallen pallets die verspreid over de weg lagen. Deze werden door de aanwezige vrijwilligers opgeruimd en zodoende kon het peloton zich uiteindelijk gaan opstellen. De klassementsleider uit Texel kreeg zijn startplek vooraan het peloton en toen zelfs de zon zich voluit liet zien mocht hij om stipt 17u30 de wedstrijd op gang schieten.

Het 50 man tellende peloton keek in de beginfase van de wedstrijd vooral naar elkaar. De sterke wind maakte het de eenlingen onmogelijk om weg te blijven en zodoende kon iedereen het tempo goed volgen. We zagen Mike Tesselaar, tegenwoordig in de kleuren van Beach Basterds, aan het front om een kopgroep te forceren. Het lukte Tesselaar helaas niet toen Arie van der Lee (HRTC DOK) en Jelle Bervoets (Thaam Dam Cycling) wegreden en een voorsprong van 8 seconden opbouwden. In het peloton regende het vervolgens demarrages maar de twee koplopers gaven zich niet zo maar gewonnen. Vlak voor de premiesprint in ronde 20 wisten Bram Kras en Niek Hoornsman wel de aansluiting te vinden waarna gelijk een felle sprint voor de premies volgde. Deze werd gewonnen door Jelle Bervoets waarmee hij liet zien een aardige sprint in de benen te hebben.

De vier man vooraan vonden elkaar makkelijk maar bij de achtervolgers was nooit echt een optimale samenwerking te zien. Sommige renners voelden het gevaar van de kopgroep en probeerden het gat te dichten maar telkens zonder succes. Mike Tesselaar kwam nog aardig in de buurt maar moest zijn eerdere inspanningen bekopen waarna hij werd ingelopen door het peloton. In de kopgroep was Niek Hoornsman de motor en met zijn de 17 jaar liet hij zien de juiste genen van zijn vader te hebben gehad, meervoudig Meertour winnaar Klaas Hoornsman. Door het hoge tempo wat de renner uit Wieringerwerf oplegde moest Bram Kras helaas lossen waardoor alleen Jelle Bervoets nog de kleuren van Thaam Dam Cycling vertegenwoordigde.

Richting het einde van de wedstrijd liep de achterstand van het peloton op tot boven de minuut. De drie vooraan konden zich opmaken voor een sprint met Arie van der Lee als de te kloppen man. In een mooie sprint was het toch Niek Hoornsman die nipt won voor Arie van der Lee. Jelle Bervoets volgde op de derde plek waarna het eventjes wachten was op het peloton. Daarin was het klassementsleider Sverre Eschweiler die met overmacht de sprint won voor de vierde plek en zodoende de nodige punten behaalde om zijn voorsprong te verstevigen.

De organisatie nodigt allen weer uit voor zaterdag 16 maart. De wedstrijd zal dan wederom gaan over 45 kilometer (30 ronden).