Meertour start succesvol voor AGW-BHK

Donderdag 10 mei kan bij de ploeg van AGW-BHK in de boeken als een van de succesvolste dagen in de Meertour alle tijden. Zowel in de middag bij de ploegentijdrit als ‘s avonds na de etappe stonden zij op de hoogste tré van het podium. Hoe de dag verliep en wat er vandaag op het programma staat lees je hieronder.

Ploegentijdrit:
Zoals gezegd stond in de middag de ploegentijdrit op het programma. Het parcours liep over 6 kilometer van Slootdorp tot Slootdorp en de verwachting dat het een secondespel zou worden bleek uit te komen. AGW-BHK bleek de allersnelste te zijn met een gemiddelde snelheid tegen de 51 per uur aan. De ploeg werd gevolgd door Nissan ten Boekel&Bakker op 1,5 seconden en NPSB op seconden. Sam Boon was de eerste renner van AGW-BHK die over de finish kwam en mocht daardoor de gele trui aantrekken. Zijn ploegmaat Jesse Vriend kreeg de witte trui van het jongerenklassement.

Etappe Slootdorp-Slootdorp:
Met een harde wind uit noordwestelijke richting vertrek het peloton voor 90 kilometer door de Wieringermeer. Na de neutralisatie richt de Waardweg was er al direct wat nervositeit in het peloton wat zich op de Waardweg ontaarde in een valpartij. Veel renners hadden daardoor mechanische pech en de koers werd heel even geneutraliseerd om alle neutrale wagens weer achter het peloton te krijgen. Uiteindelijk barstte de strijd los en vielen veel eenlingen af vanwege hun positionering achter het peloton.

Op de Den Oeverseweg werd voor het eerst lang en hard doorgetrokken en moesten meerdere renners lossen. Voorheen waren het diverse renners die probeerden weg te komen maar was het peloton te sterk om weg te blijven. Met een peloton van 70 renners reden we via de dijk in de richting van Medemblik. Hier viel de koers even in een status quo en zorgde de Zuiderkwelweg niet voor een beslissende slag. De renners met kennis van het parcours wisten dat de Schervenweg een belangrijk punt was waar de wind vrij spel zou hebben. Met snelheden tegen de 60 km/h stoomde het peloton af voor de lus richting Kreileroord. De grote groep brak in 2 delen met voorin alle favorieten inclusief de gele trui.

De eerste groep werkte goed samen maar ook daarachter gaven ze zich niet gewonnen. Het gaat bleef hele lange tijd rond de 20 seconden tot zelfs na de eerste omloop in Slootdorp. In Slootdorp pakte Joakim Zuidema belangrijke bonificatie seconden maar met die sprint viel de voorste groep ook stil. De achtervolgers maakten haast en konden om 10 kilometer voor de finish nog aansluiten.

In de laatste omloop probeerde Rudy Vriend nog te demarreren maar uiteindelijk mondde het uit op een sprint van een man of 50. Ruud Slagter pakte verrassend de winst voor Joris Blokker en Rudy Vriend.

Uitslag ploegentijdrit donderdag 10 mei
Uitslag etappe donderdag 10 mei
Algemeen Klassement na dag 1
Fotoalbum Roberto Weber
Videoverslag Noordkop Nieuws

 

SPONSOR

Volg ons ook op

Ook interessant?