Machtsvertoon Ruud Slagter duurt voort

De derde dag van de Meertour vindt al jaren plaats in Middenmeer en na de twee ritten in lijn wordt het opgesplitste peloton nu de klinkers opgestuurd voor een criterium. Het rondje van 1,1 kilometer is zwaar en staat altijd garant voor spektakel en dat was vandaag ook zeker het geval. Ruud Slagter begon de dag als leider met een mooie voorsprong op Joakim Zuidema van W.V. Otto-Ebbens.

Criterium B klassement
In het criterium van het B klassement was het de schone taak aan Nick Slijkerman om zijn groene leiderstrui te verdedigen. Met een aantal sterke mannen in het veld werd het een bijzondere wedstrijd om te zien. Nick Slijkerman wist direct na de start samen met ploegmaat Mike Tesselaar te ontsnappen. Zij kregen Michael Ruska en Marcel Hillaert, teamgenoten bij W.V. Beet-It Volendam, mee en hoewel Ruska het af en toe zwaar had wisten de 4 hun voorsprong langzamerhand uit te breiden. In de finale wist Nick Slijkerman een klein gaatje te slaan van 50 meter met Marcel Hillaert, tweede in het klassement, in de achtervolging. Bij het uitkomen van de laatste bocht stond Slijkerman van Klein Keppel nogmaals op de trappers en kon zijn hand in de lucht steken. Ploeggenoot Mike Tesselaar werd tweede voor Marcel Hillaert en Michael Ruska. Leon van der Made van HRTC voerde het peloton aan en maakte de top 5 compleet.

Criterium A klassement
Het criterium in het A klassement zou een van de snelste criteriums ooit in Middenmeer worden. Ruud Slagter van AGW-BHK is op dit moment de allersterkste man in koers maar makkelijk werd het allerminst voor hem. Bijna elke ronde werd de gele trui bestookt met aanvallen maar ook telkens pareerde hij ze voorbeeldig. Af en toe prikte Slagter zelf een speldenprik uit maar met een grote groep vol gemotiveerde mannen voor de eindwinst was niemand in staat echt weg te komen. Het koersverloop resulteerde na een uur koers voor een gemiddelde van 43,5 kilometer per uur, heel erg hard voor een kort criterium over de slecht liggende klinkers. De laatste ronde van de koers ging in ongelooflijke hoog tempo en Ruud Slagter wist zich in de gele trui goed te positioneren. Als vierde kwam hij door de laatste bocht en met een machtige sprint wist hij opnieuw te winnen voor Martijn Lust en Joris Blokker.

Media
Uitslag criterium Middenmeer (A)
Uitslag criterium Middenmeer (B)
Individueel klassement na dag 3 (A)
Individueel klassement na dag 3 (B)
Overige standen
Videoverslag Noordkop Nieuws
Fotoalbum Roberto Weber

-

Volg ons ook op

Ook interessant?