Kay Blokdijk bekroont sterke koers met dagzege

Na twee etappedagen wordt de Meertour vervolgt met het criterium in Middenmeer. Gijsbert Nieuwkoop heeft ervaring genoeg op dit zware rondje om zijn ploeg de juiste instructies te geven maar ook Ruud Slagter zal een plan hebben bedacht. Hij won hier vorig jaar zijn derde rit op rij!

De start
Het criterium wordt al jaar en dag verreden in Middenmeer en de renners weten dus wat hun te wachten staat; slecht liggende klinkers. Waar de start stond gepland voor 16:15 moest deze worden uitgesteld vanwege en ongelukkig geparkeerd auto. Nadat de bergingswagen zijn taak had gedaan kan het startsein na 20 minuten dan eindelijk worden gegeven.

Demarrages
De koers in Middenmeer is misschien wel de zwaarste beproeving voor de renners tijdens de Meertour. Na twee relatief lange dagen voor de amateur en sportklasse renners waar het vooral gaat om krachten verdelen is het criterium totaal iets anders. Voorin positioneren is hier een must want inhalen kost ontzettend veel krachten. Demarrages volgden elkaar in rap tempo op maar tot een serieuze kopgroep leidde het nooit.

Kay Blokdijk
Voorafgaand aan de derde rit van de Meertour had Kay Blokdijk van Team Eriks-Welkers al een cirkel staan om deze dag. Twee jaar geleden was het voor hem al raak in Middenmeer maar dat was destijds in een kleiner peloton bij het B klassement. Dit jaar was de concurrentie groot maar dat weerhield Kay er niet van om meerdere malen een aanval te plaatsen. Met Joris de Boer als ploeggenoot en lead-out werd hij perfect bijgestaan maar Gijsbert Nieuwkoop en Ruud Slagter zaten hem op de hielen. In de laatste 100 meters sprintte de drie zij aan zij en met een machtige sprint was het een prachtig schouwspel. Kay Blokdijk kwam juichend over de finish, net als ploeggenoot Joris de Boer.

Fotoalbum criterium Middenmeer door Roberto Weber 

Dikke Banden Race
Aansluitend op het criterium werd de Dikke Banden Race georganiseerd voor kinderen van groep 3 t/m 8. Onder leiding van gele trui drager Gijsbert Nieuwkoop en de motorbegeleiding reden de kinderen hun rondje over het parcours. De samenwerking met Hiemstra-Knibbe en Agriport zorgde weer voor goed gevulde groentetasjes waarmee de kinderen bij elke bocht hun rugtas konden vullen. Een succesvol side-event!

Fotoalbum Dikke Banden Race door Roberto Weber 

Zondag
De laatste dag van de Meertour bestaat uit een individuele tijdrit over 10,9 kilometer waarna in de namiddag nog een criterium volgt. Daartussenin organiseren we de Salomo Funklasse Race waar dit jaar 30 inschrijvingen voor zijn ontvangen. De tijdrit start om 11:00 in Wieringerwerf.

-

Volg ons ook op

Ook interessant?