Joris Blokker mogelijk van start in Meertour

Met de deelname van Thaam Dam Cycling is de kans groot dat thuisrijder Joris Blokker zijn opwachting gaat maken voor de Meertour. De 24 jarige renner uit Wieringerwerf, die in 2015 nog een etappe in de Olympia’s Tour won, maakte afgelopen de winter de overstap het team van de gelijknamige sponsor Thaam Dam.

Het poeliersbedrijf uit Hoogwoud was in 2017 al te vinden in het peloton met Barry Dam als sterke sprinter. Met een vernieuwde selectie voor 2018 zijn de pijlen gericht op het rijden van een klassement in de Meertour. De overige renners van Thaam Dam Cycling die kans maken op een selectie zijn Ivan Beerepoot, Jord Mulder, Sander Koomen, Sander van Lith, Sjaak Schipper en Bas Bervoets, vorig jaar winnaar van het criterium in Middenmeer.

Met de komst met deze nieuwe renners krijgt de ambitie van de ploeg ook een boost. Dit jaar wordt er gemikt op 10 overwinningen en is de ploegentijdrit in Meertour een specifiek doel geworden. Met een goede uitgangspositie zullen ze het de concurrentie lastig willen maken en wellicht dat Joris Blokker daar een beslissende factor in kan spelen. Met zijn ervaring als oud-renner bij de continentale ploeg van Monkey Town is hij absoluut een meerwaarde voor zijn ploeggenoten. Hopelijk zal hij zijn benen laten spreken bij de start van de NeCap-Schelphorst competitie op 3 maart.

-

Volg ons ook op

Ook interessant?