Joris Blokker onbetwiste leider na winst in zesde rit

De leidende positie van Joris Blokker van Thaam Dam Cycling is geen toeval gebleken. In de zesde rit van de NeCap-Schelphorst competitie pakte hij de volle buit en alleen een wonder kan hem nog van de eindwinst afhouden. Theoretisch gezien blijft er nog een kans over voor Bas Bervoets (nummer twee in het klassement) om de eindwinst te pakken. Hij moet dan wel twee maal de ritwinst en tussensprint winnen zonder dat Joris Blokker aanwezig is. In beide gevallen is het feest bij Thaam Dam Cycling omdat beide renners voor de ploeg uit Hoogwoud uitkomen.

De zesde rit van de competitie ging over 40 ronden met een totale afstand van 60 kilometer. Na de eerste speldenprikken vonden zes sterke renners elkaar in de kopgroep. Hierbij zaten Joris Blokker, Rick van Breda, Rudy Vriend, Steven Heshusius, Bas Bervoets en Joris de Boer. Deze groep reed zo ontzettend hard dat het peloton de 6 pas weer terug zag toen zij werden gedubbeld. Voor Joris de Boer was het dit jaar zijn eerste deelname in de NeCap-Schelphorst competitie. Vorig jaar was hij nog tijdelijk leider in het klassement en ook dit jaar is hij dus al weer goed op dreef.

De tussensprint werd gewonnen door Joris Blokker die de koning van de tussensprints blijkt, hij won deze nu namelijk al voor de vierde keer. Rick van Breda was ook deze avond de locomotief van de kopgroep en reed uiteindelijk samen met zijn trainingsmakker Joris weg uit de kopgroep. De vier zagen de tandem niet meer terug en het was daardoor al snel duidelijk dat Joris de winst in de rit zou pakken. Rick van Breda, onlangs nog winnaar in de elite koers Omloop van de Braakman, schonk de zege aan zijn maat en belandde daardoor op de tweede plek. De kopgroep finishte op gepaste afstand nadat het peloton al was afgesprint voor plek 7.

Roberto Weber was ook weer aanwezig om prachtige foto’s te maken. Bekijk ze hier. De volgende rit van de NeCap-Schelphorst competitie vindt plaats op zaterdag 21 april om 17:30.