Groot peloton zorgt voor snelle wedstrijd

De vierde rit van de NeCap-Schelphorst competitie werd eindelijk weer eens in mooie weersomstandigheden verreden. Dat bleek ook wel uit de belangstelling van zowel renners als publiek waardoor het enthousiasme ook weer wat groeide. Met een peloton van ruim 70 renners, waarbij ook een aantal dames, begon de vierde rit met 35 ronden over het parcours in Wieringerwerf. Voorafgaand aan de rit kreeg Joris Blokker uit handen van de organisatie zijn leiderstrui uitgereikt en was met het gele tricot duidelijk herkenbaar. Zijn leidende positie was echter niet groot ten opzichte van de concurrentie dus het beloofde een spannende wedstrijd te worden.

Met een grote delegatie van West-Frisia renners waren het zij die ook de koers hard en snel maakte in het begin van de wedstrijd. Actief waren vooral Joeri van de Tuin, Eric Mooij en Stefan van Spengen. De eerste renners moesten het peloton laten gaan toen ook Sjors Dekker en locomotief van de groep Rick van Breda zich met de koers begonnen te bemoeien. Een groep van 11 onderscheidde zich van de rest en bleef een aantal ronden lang uit de greep van het peloton. De tussensprint op ronde 15 voor het eind werd gewonnen door Joris Blokker die daarmee punten sprokkelde voor het klassement. De sterk rijdende Sjors Dekker moest de kopgroep helaas laten gaan na een lekke band en keerde niet meer terug na zijn defect. Op miraculeuze wijze viel het vervolgens een beetje stil in de kopgroep van 11 waarna het peloton weer zicht kreeg op de aansluiting, wat uiteindelijk ook lukte.

Inmiddels was het peloton al verkleind tot 50 man nadat er veel renners een achterstand hadden opgelopen of zelfs uit koers waren gestapt. Voor hen was het tempo, gemiddeld 44 km/h, helaas net te hoog. Het tempo zakte een beetje in en de groep leek zich op te gaan maken naar een sprint met een groot peloton. Het was echter wederom Rick van Breda die het heft in handen nam. Samen met zijn voormalig trainingsmaatje Joris Blokker creëerde hij een gaatje waarop een aantal renners ternauwernood nog konden reageren. West-Frisia renners Joeri van der Tuin en Eric Mooij maakten de aansluiting samen met Mike Tesselaar en Tijs Dekker, de grootste concurrent van Joris Blokker in het klassement. De zes renners werkten goed samen en al snel viel het doek voor het peloton. Zij keken tegen een te grote achterstand aan bij het ingaan van de laatste ronde waardoor de winnaar uit de kopgroep moest komen. Tijs Dekker won met twee fietslengtes voor Joris Blokker en Joeri van der Tuin duwde zijn voorwiel als derde over de streep, gevolgd door Eric Mooij en Mike Tesselaar. Rick van Breda liet zich terugzakken tot in het peloton waar Yarwin van Straalen Roy Beukers hem nog voorbij raasden. Edwin Sierkstra en Bas Bervoets sloten de top-10 af.

De leiding in het klassement blijft op de naam van Joris Blokker. Hij start op zaterdag 7 april (!) wederom in het gele tricot. Volgende week is er geen wedstrijd in verband met het Paasweekend.

Top-10 Rit 4 NeCap-Schelphorst competitie:
1. TIJS DEKKER
2. JORIS BLOKKER
3. JOERI VAN DER TUIN
4. ERIC MOOIJ
5. MIKE TESSELAAR
6. YARWIN VAN STRAALEN
7. ROY BEUKERS
8. RICK VAN BREDA
9. EDWIN SIERKSTRA
10. BAS BERVOETS

Fotoalbum rit 4 door Roberto Weber

NeCap-Schelphorst competitie 2018 na rit 4

-

Volg ons ook op

Ook interessant?