Dennis Haanstra twee keer als eerste bij de vijfde rit

Na een korte intermezzo vanwege het Paasweekend stond het afgelopen zaterdag de vijfde rit van de NeCap-Schelphorst competitie op het programma. Onder zeer goede omstandigheden kon de rit voor het eerst in de zomertijd worden verreden waardoor het peloton geen last meer had van de vallende duisternis. Met Joris Blokker startend in de gele leiderstrui kon het peloton zich opmaken voor een snelle wedstrijd.

Grote afwezige van de avond was Tijs Dekker van Alcmaria Victrix die hierdoor niet kon concurreren met Blokker uit Wieringerwerf. De opdracht voor de renner van Thaam Dam Cycling was dus simpel: zo veel mogelijk punten behalen om de voorsprong te vergroten ten opzichte van zijn componenten. Daar moest hij zich wel behoorlijk voor inspannen want het was elite renner Stefan van Spengen die als eerste echt een gat wist te slaan uit het peloton. Even daarvoor werd de premie sprint gewonnen door Sverre Eschweiler voor John van de Water en Mike Tesselaar.

Dennis Haansta, die vandaag als eerste renner bij de inschrijving was, wist het gat te overbruggen en reed samen met van Spengen lang op kop. Vlak voor de tweede tussensprint kregen de twee hulp van 4 andere renners namelijk Rudy Vriend (op de weg terug), Steven Heshusius, Ton Rob en leider in het klassement Joris Blokker. Zij bouwden een veilige marge op maar laten in de laatste ronden Heshusius achter. De sprint werd gewonnen door Dennis Haanstra voor Joris Blokker en Ton Rob. De sprint van het peloton werd gewonnen door Bas Bervoets.

Dankzij de tweede plaats voor Blokker gaat hij nu aan de leiding met 41 punten voorsprong op Tijs Dekker, die op zijn beurt 0,1 punt voorsprong heeft op Bas Bervoets.

Zaterdag 14 april is de zesde rit van de NeCap-Schelphorst competitie om 17:30. Dan zal het peloton 40 ronden rijden met een totale wedstrijdafstand van 60 kilometer.