AGW-BHK met Ruud Slagter naar de Meertour

De ploegleiding van Wielerploeg AGW-BHK heeft hun selectie bekend gemaakt voor de 32ste Meertour. Liefst twee teams zullen op 10 mei aan de ploegentijdrit verschijnen waardoor de meerdaagse wielerwedstrijd weer kan rekenen op regionale toppers. De amateur ploeg, voorheen bekend onder de naam Olbers & IJlstra, is al jaren een vaste waarde in het peloton. De ploegleiding kan daarom putten uit goede renners, zo werd Jeroen Lute onlangs nog Nederlands Kampioen Wintertriatlon. Helaas voor de organisatie is Jeroen Lute niet aanwezig tijdens de Meertour en zal daarom niet starten. De renners die wel starten zijn:

AGW-BHK 1:
1. Ruud Slachter
2. Jesse Vriend
3. Sam Boon
4. Ton Rob

AGW-BHK 2: 
1. Bram Groen
2. Theo Ligthart
3. Arn Botman
4. (nog niet bekend)

De verrassendste naam is misschien wel die van Ton Rob. Hij won afgelopen jaar in het shirt van Salomo Bikes het klassement van de NeCap-Schelphorst competitie. Ook dit jaar is hij in vorm gezien zijn eerste plek tijdens de derde wedstrijd van dezelfde competitie. De toevoeging van Ton kan wel eens een sleutel tot succes zijn voor AGW-BHK 1 waarmee ze direct een kanshebber zijn voor het ploegenklassement.

Daarnaast kunnen we Ruud Slagter misschien wel als een van de grote favorieten zien voor het algemeen klassement. De winnaar van de proloog in 2017 kent een zeer sterke tijdrit maar begon vorig jaar gehavend aan de start van de koers. Hopelijk is hem deze pech dit jaar bespaard en kan hij voluit koersen. Datzelfde gebeurde Sam Boon die vorig jaar niet helemaal uit de verf kwam mede vanwege een blessure. De man uit Hem is echter een iemand waarmee in de sprint absoluut rekening gehouden moet worden. Dat hij een goede tijdrit in de benen heeft weten we nog van 2016, waarin hij de individuele rit tegen de klok won.

Wij wensen AGW-BHK 1&2 heel veel succes toe met hun voorbereiding richting de Meertour.

Wil jij jouw team ook nog inschrijven voor de Meertour? Dat kan nog voor 12 april! Vul het onderstaande formulier in voor deelname.

[contact-form-7 id=”1530″ title=”Inschrijven 2018″]

SPONSOR

Volg ons ook op

Ook interessant?