Headline

Trainingswedstrijden terug op de agenda

Een meerdaagse wielerkoers kan niet zonder leiderstruien en verschillende klassementen. Elke renner die de leiding heeft in een klassement verdient het om te worden herkend aan de kleuren van de leiderstrui. Deze truien zijn van uitstekende kwaliteit en worden gesponsord door Bioracer.

De volgende klassementen spelen een rol in de Meertour:

De gele trui, Algemeenklassement;
Het algemeen klassement is het belangrijkste klassement van de Meertour. Dit klassement wordt opgebouwd op basis van de tijd die een renner nodig heeft om de rit te volbrengen. Degene die na 3 dagen koers het minst lang nodig heeft gehad wint dit klassement en wordt gehuldigd als winnaar van de meerdaagse wielerkoers. De eerste gele trui wordt na de proloog uitgereikt en wordt na elke etappe, criterium of tijdrit opnieuw uitgedeeld.

De groene trui, Puntenklassement;
Het puntenklassement is het klassement die het meest interessant is voor de sprinters. Elke rit (met uitzondering van de tijdritten) zijn er bij de finish punten te verdienen waarbij de winnaar de meeste punten krijgt. Degene die na 3 dagen koers het meeste punten heeft gehaald wint dit klassement en wordt gehuldigd als winnaar van het puntenklassement. De eerste groene trui wordt na de eerste etappe uitgereikt en wordt na elke etappe of criterium opnieuw uitgedeeld.

De witte trui, Jongerenklassement;
In het jongerenklassement doen alleen de renners mee die op 1-1-2020 nog geen 25 jaar waren. Dit klassement wordt opgebouwd op basis van de tijd die een renner nodig heeft om de rit te volbrengen. Degene die na 3 dagen koers het minst lang nodig heeft gehad wint dit klassement en wordt gehuldigd als winnaar van de jongerentrui. De eerste witte trui wordt na de ploegentijdrit uitgereikt en wordt na elke etappe, criterium of tijdrit opnieuw uitgedeeld.

Blijf op de hoogte

© 2015 Meertour - All rights reserved